torsdag 2 maj 2013

Blåbärscheesecake LCHF


(Bilden är lånad)

Nu är den fulländad! :)
Har experimenterat ett par veckor och har äntligen fått ihop
en riktigt god cheesecake (lchf style).

Så imorgon blir det bjudning på jobbet. Hoppas kunna inspirera någon att minska på sockret!
Receptet kommer här:

Bärcheesecake à la Malin
2ägg
75 gram smör
200 gram hasselnötter
400 gram crème cheese
1dl vispgrädde
Vaniljpulver
Stevia (inte för mkt! Sött, sött)
1/2 dl sukrin
1-2 msk pressad citron
Kokosflingor och upptinade bär (garnering)

Sätt ugnen på 200* och smörj en springform (smör/ olja)
Finmal nötter. Smält smöret och blanda ned med nötterna.
Tryck ut nötblandningen i botten på formen.
Vispa ägg, grädde och vaniljpulver fluffigt. Tillsätt stevia och sötningsströ.
OBS: stevia är mycket sött, så var försiktig. Sukrin har en blodsockerpåverkan,
så var sparsam med det (Jag hade 1/2 dl). Pressa citronen och rör slutligen ner crème cheese.
Blanda väl. Häll smeten över nötbotten.

Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Tina frysta bär av valfri sort i en större bunke. Tillsätt kokosflingor (och ev lite kokosmjöl).
Ju blötare bär desto mer kokos. Blanda tills kokosen sugit upp det mesta av vätskan.
Bre ut bären över kakan och ställ den i kylen tills den svalnat helt.

Nyfiken på vad Stevia är?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sötflockelsläktet








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar